Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Tátos Gyöngyi: KIKAMÓ (mese)


Tátos Gyöngyi: KIKAMÓ (mese)


Tátos Gyöngyi: KIKAMÓ (mese)

Ózonanyó a földi természet védelmezője, a levegőég és a világűr közötti szalagban lakik. A Földtükre-palotából igazgatja a manókat, akik védik a Földet.
A manótársadalom minden tagja szorgalmasan végzi a munkáját, de sokan nem akarnak az emberrel kapcsolatot teremteni, mert „…az emberek elfelejtették, hogy ők is a természet részei, vele együtt valók. Úgy tesznek, mintha a világ az övék volna, és azt tehetnének a természettel, amit akarnak. Pedig ezzel a viselkedéssel saját maguk ellenségei lesznek.”

Azonban nem így viselkedik Kicsi Kanalas manó, aki a kisállatok védője. Szorgalmával, kitartásával, sokat tesz a teljes természetért.
Kicsi Kanalas nevelését Ózonanyó Zülára, a zümmögők és lilavirágok manójára bízta. Züla óvja kis tanítványát az emberektől, de a Kicsi Kanalas manót tudásvágya mégis az ember közelébe viszi, ahol olyan értékkel gazdagodik, amivel más manók nem:
Botond, az embergyerek barátsága által a kicsi természetmanó megtanul szeretni.

A kisfiútól szeretetnevet is kap, így lesz a Kicsi Kanalas manóból KIKAMÓ.

Kiadó: Élő Irodalom - Élő Könyv
Oldalszám: 208
Méret: A5
Kötés: puha
Ár: 2 500 Ft
Olvass bele

A szerző email-címe: tuskevar@citromail.hu

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi)

További gyermekirodalom

Főoldal