Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Főoldal - Könyveink - Krimi

Csabai László: Szindbád Szibériában (krimi)
A nyárligeti detektív Sztálin rendőrségében nyomoz.
Szindbád, a detektív szovjet fogságba esik, és egy hosszú, a rabokat megtizedelő vonatút után egy szibériai munkatáborban találja magát, a Bajkál-tó közelében. A láger borzalmas körülményei közt küzd az életben maradásért, amikor is egy rejtélyes bűntény a segítségére lesz: valaki ellopja a lágerparancsnok, Grecki őrnagy rendkívül értékes távcsöves karabélyát - és Szindbád rájön, ki a tettes. Ettől pedig gyökeresen megváltozik az élete.
A szovjet rendőrség alkalmazásába lépő Szindbád életveszélyes vizeken kénytelen lavírozni, hiszen ebben a végletekig átpolitizált, a mindennapi rettegésre épülő rendszerben soha nem lehet tudni, hogy ki kicsoda, de páratlan nyomozó ösztöne és emberismerete segítségével legyőzi az akadályokat.

Csabai László nagyregényében feltárulnak a negyvenes évek Szovjetuniójának hétköznapjai, a sztálini rezsim működésének elképesztő, már-már mulatságos abszurditása, a kontinensnyi Szibéria lenyűgöző tájai, ősi kultúrája, s mindezt jellegzetesen ,,csabais", vagyis egyszerre dermesztően pontos és mégis finoman költői tekinteten keresztül látjuk.

Kiadó: Magvető Kiadó
Oldal:596
A szerző email-címe: csabailaszlo @ mailbox.hu

(A könyv ajánlója: Csabai László)
link: http://mairodalma.hu/krimi.html#szsz
Csabai László: Szindbád, a detektív (krimi)
Ez a Szindbád nem /az/ a Szindbád. Nem a Krúdy teremtette hős, hiszen nevét egyenesen a mesés Bagdad környékén utazva kapta; nem a múlt tűnt szépségeinek és asszonyainak, hanem tolvajok, csalók és gyilkosok nyomát keresi, és bár egyáltalán nem veti meg a zsírkarikás húslevest, kedvence a főtéri kioszkban árult olajban sült halfej.

Egy képzeletbeli, mégis gondos és színes vonásokkal megfestett város, Nyárliget a színtér, az idő pedig a nagyon is valós huszadik század, a húszas évektől kezdve egészen a második világháború végéig.

Szindbád, a friss diplomás nyomozó hamar tanúbizonyságot tesz képességeiről: logikája és emberismerete segíti, hogy minden ügyet sikeresen megoldjon. Csabai László könyvének nagy erénye, hogy egyik bűnügy sem az élettől elrugaszkodott fantáziálás, hanem nagyon is hihető esemény. Szindbád alakja pedig nem valamiféle szuperhős, hanem gyakorlatias és következetes detektív, akit a Közel-Keleten eltöltött gyermekkora és a távoli, egzotikus civilizációban szerzett tapasztalatai tesznek mégis titokzatossá. És, amint az minden jó bűnügyi történetben kötelező, a végéről nem marad el az igazán nagy csattanó sem.

Kiadó: Magvető Kiadó
Oldal:384
A szerző email-címe: csabailaszlo @ mailbox.hu

(A könyv ajánlója: Csabai László)
link: http://mairodalma.hu/krimi.html#szde
Steiner Ádám: Láthatatlan Nyomon - Végzetes kirándulás (krimi)
Mészáros Dávid alig gyógyult fel előző ügyének megoldása közben szerzett sebeiből, máris új kihívás éri. Titokzatos, „meseszerű ” gyilkosságok, újabb és újabb szörnyűségek, árulások között halad előre, egészen a számára rettenetes végkifejletig. A magándetektív, aki egyszerre hős és antihős, most talán a rövidebbet húzza, de ne keseredjünk el, már készül a következő kötet, amelyben újra összemérheti erejét a gonosszal.

"Egy présházban ragadni volt kedvesemmel, egy helyi orvossal és három rendőrrel, nem szerepelt a terveim között. Fáradt voltam, nyűgös és kialvatlan. Amandával egy hete, megállás nélkül üldözzünk egy gyilkost keresztül az országon. Úgy nézett ki, hogy végre a nyomára bukkantunk, de ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjük az elején.

Mikor kiengedtek a kórházból a Simon ügy után, amiben mellesleg koronatanú és némileg sértett is voltam, hallani sem akartam a pihenésről, azonnal belevágtam az újabb vadászatba. Ezúttal társaságom is akadt, Amanda, akit évekkel korábban eljegyeztem, és kevés választott el attól, hogy a templomban is örök hűséget fogadjak neki. Kapcsolatunk azonban tragikus fordulatot vett az édesapjával történt események után, így évekig nemigen láttam. Egészen mostanáig. De hogy néhány szót ejtsek az ügyről is; az első áldozat halálát egy mérgezett almás pite okozta. Kicsit bonyolultabban, mint Hófehérke történetében..."

Kiadó: Garbo Kiadó
Méret: A5
Weblap
Facebook
A szerző email-címe: steiner.adam08 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Steiner Ádám)
link: http://mairodalma.hu/krimi.html#vegz
Steiner Ádám: Láthatatlan Nyomon - Halálos rokonság (krimi)
Mészáros Dávid magánnyomozó régóta egy agycsavaró bűnügyre vágyik, sőt mi több, ki van rá éhezve. Hosszú, unalmas hétköznapok és a cseppet sem izgalmas esetek után egy éjjel végre megcsörren telefonja. A kapitány azonnal hívatja a helyszínre, ami felülmúlta a nyomozó minden elképzelését: az áldozatot brutálisan meggyilkolták, a testet megcsonkították. A tettes élethalál játékra hívja ki a nyomozót. A nagy kérdés az, hogy valóban elég okosnak bizonyul-e ahhoz, hogy időben elkapja a gyilkost, mielőtt az újra lecsapna.
A történet Budapesten, ismert helyszíneken játszódik.

Kiadó: Garbo Kiadó
Méret: A5
Weblap
Facebook
A szerző email-címe: steiner.adam08 @ gmail.com

(A könyv ajánlója: Steiner Ádám)
link: http://mairodalma.hu/krimi.html#haro
Kirsch Ákos: A Zeusz-rejtély (krimi)
Kirsch Ákos második könyve a varázslatos görög szigeten, Krétán játszódik. Izgalmas, magával ragadó történet.
Iliasz Venizelosz, athéni nyomozó meghívást kap egy modern üdülőközpont megnyitójára. Ekkor még nem sejti, hogy hamarosan rejtélyes eltűnések és kegyetlen gyilkosságok felderítésével kell foglalkoznia.
A nyomozását nehezíti egy ókori mítosz életre keltésének nyoma, az ismeretlen, éjszakai fények felbukkanása, és mindeközben főhősünk lelkileg vívódik két nő iránt is érzett vonzalma miatt.
Életét megannyi veszély fenyegeti, ahogy egyre mélyebbre ássa magát a bűnügyekbe. Hamarosan rá kell döbbennie, hogy semmi és senki sem az, aminek elsőre látszik.
Minden erejére és leleményére szüksége van, hogy túlélje a veszélyes kalandokat, hogy kibogozza a szövevényes ügy szálait.

Weblap

(A könyv ajánlója: Kirsch Ákos)
link: http://mairodalma.hu/krimi.html#zeusz
Ron Robinson: Arany álarc (krimi)
Olvasónapló.
Borító: piramisok vonalait lehet kivenni a köd mögött.
A hátlap ajánló szövege szerint is piramisok rejtélyeivel kapcsolatos az írás.
Cselekmény: Két nyomozó (természetesen egy csinos hölgy és egy sármos pasi) -magyarok- nyomoz egy Egyiptomból ezer éve ellopott műkincs, és a vele kapcsolatos halálesetek után.
A helyszín: Siófok és egy kicsit Egyiptom.
A szerző: Szerintem, egy srác. A tényszerű dolgokat valósághűen írja le. Tájékozott, vagy legalábbis alapos előtanulmányokat folytatott a könyvben szereplő helyszínekkel, adatokkal kapcsolatban.
A regény műfaját tekintve krimi, hisz bűntények felderítéséről szól, de a történetbe bevisz a szerző egy kis egyiptomi misztikusságot, egy kis történelmet, egy kis romantikát.

Nekem tetszett. Kellemes kikapcsolódást nyújtott. Keresni fogom az előző/következő könyveit.

(A könyv ajánlója: Szilágyi Marcsi Cseppecske)
link: http://mairodalma.hu/krimi.html#aral