Mai magyar irodalom,
mai magyar könyvek

Névjegy:

Mai magyar könyvek, mai magyar szerzők bemutatkozó oldala. Ezen az oldalon bárki bemutathatja bátran saját magát és a könyvét. De más is tehet föl ajánlásokat.

Egyedüli kérés, hogy ma élő magyar szerzőről és megjelent könyvéről beszéljünk. Tovább

Eliza Beth: A tizenhármas/Nabek (elbeszélés)Eliza Beth: A tizenhármas/Nabek (elbeszélés)

A tizenhármas

Több mint száz éve már, hogy a Földön beszüntették a halálbüntetést. Csak kivételes esetekben, az Egyesült Földi Birodalmak elnökének rendkívüli engedélyével alkalmazható. A robotok, a mesterséges intelligencia, a bionikus fegyverek korában vagyunk. A technikával párhuzamosan az ember is fejlődik. Mindenkinek esélye van kiaknázni képességeit, használni különleges adottságait. Mégis fennmaradnak bennük a legnemesebb érzések. De az emberi természet sosem változik, a kapzsiság, hatalomvágy szintén jelen van. Solan elnök egy űrhajós lázadásának esetét vizsgálja. Döntésétől függ, a kapitány élhet-e, vagy végrehajtják rajta a hadbíróság által már kiszabott halálos ítéletet.

Nabek

A történet a jelenkorban indul, majd a múlton átívelve vezet a jövőbe. Titokzatos, madártollakkal ékített férfi jelenik meg egy huszadik emeleti New York-i lakásban. Bryant kirázza a hideg a helyzet abszurdumától, hívatlan vendégének dermesztő nyugalmától, de aztán felülkerekedik benne a riporter, és fejest ugrik a kalandba. Nabek a legváratlanabb helyeken és korokban tűnik fel, hogy magával vigye a kiválasztottat, míg végül egybefonva a sok szálat, kijelölje jövendő életüket, feladatukat. Milyen sorsot szán nekik? A végére kiderül.

Kiadó: Underground Kiadó
Méret: A5
2800 Ft
Weblap

(A könyv ajánlója: Eliza Beth)

Eliza Beth írói oldala

További regények
Főoldal